Så jobbar vi på Hötogets Kiropraktik

Hötorgets Kiropraktik är en mottagning med inriktning på specialiserad kiropraktisk vård. Vår specialité är Gonstead, en specialteknik inom kiropraktiken.

Vi är legitimerade av Socialstyrelsen och är medlemmar av Legitimerade Kiropraktorers Riksorganisation vi är även kvalitetssäkrade via Kvalprak AB. Läs mera om våra priser.

Vi finns centralt i city för att det skall vara lätt för Dig att ta Dig hit, i 2:a Hötorgshuset räknat från Konserthuset/Hötorget. Tunnelbanans gröna linje tar Dig till Hötorget, uppgång Sergelgatan vilken leder rakt upp till vår ingångsdörr. Parkering finns rakt under oss i Hötorgs- eller Konserthusgaraget. Vidare går många bussar hit.

Hos oss har vi huvudfokus på effektiv vård och effektivt patientflöde. Du skall inte behöva använda mer tid än nödvändigt på ett besök hos oss, då vi vet att Din tid är dyrbar. Vår mottagning är designad i överensstämmelse med vår filosofi.

När Du kommer till oss första gången gör vi en noggrann ortopedisk-neurologisk undersökning. Denna tar ca 45 minuter. Vid behov göres röntgenundersökning. För kompletterande undersökningar samarbetar vi även med duktiga läkare, ortopeder, neurologer, samt övriga relevanta specialister. Om Ditt problem inte är av kiropraktisk karaktär, skickar vi Dig vidare till bästa möjliga specialist.

Ett återbesök tar ca 10 - 15 minuter, dock sätt gärna av 30 min for ditt besök. Hur ofta och hur många gånger Du behöver komma beror på det problem Du kommer in med. Vi samarbetar med andra vårdgivare såsom sjukgymnaster och massageterapeuter, och specialdesignar om nödvändigt ett behandlingsprogram anpassat till just Dig. Vi ger tips och råd om motion och ergonomi.

Mottagningen är knuten till våra näringsterapeut/kostrådgivare Margareta Rane och Camilla Günther.

Vi prioriterar högt att utbilda våra patienter om kiropraktik. Du kan alltid fråga Din kiropraktor om något Du undrar över, vi har kiropraktiska broschyrer att dela ut, och på vår hemsida hittar Du mycket nyttig information om kiropraktik, samt länkar till andra websidor. Vi arrangerar även regelbundet kiropraktiska kvällar.

Länkar och referenser

The Nordic Maintenance Care Program: Does psychological profile modify the treatment effect of a preventive manual therapy intervention?